お手数ですが、他のblogをお読みになりたい方はもう一度Event blogをクリックください

Deer's Forest.

ー2019年の終わりに森を描いたJUNICHIー

大阪に新しいアートの森「Deer's Forest」が完成した。おおきに商店本社ビル 10Fオープンガーデンに続くエントランスにJUNICHIは鹿が住む夏の森と、秋の森を描いた。

夏の瑞々しい緑の美しい森にはたくさんの鹿の家族が住んでいて、エレベータの扉が開くと可愛い顔で迎えてくれる。ガーデンの入り口、窓がある右手に曲がると秋の森が日差しを浴びて明るく輝いていた。オレンジに輝く木の下には、一頭の雄鹿が堂々とこちらを向いて立っていた。

ーJUNICHIはなぜ作品「Deer's Forest」鹿の森をこの場所に描いたのだろう?ー

おおきに商店代表の植松社長にこのスペースに絵を描いて欲しいと依頼されたのは2018年の初夏。それからスケジュールを調整して壁画の構想に取り掛かった。おおきに商店本社ビル屋上には平日の昼間は誰でも訪れて休憩できるオープン・ガーデンがあるエレベーターを降りてガーデンへと続くスペースは、以前は少し暗くてレンガのような色合いのエントランスだけで殺風景だった。だけど屋上ガーデンに出ると都会だというのにガーデンがあって空が広くて気持ちが良かった。大阪には緑の公園が少ない、だから社員だけじゃなくて親子でふらっと遊びに立ち寄れるような生きものが住む元気な森を描こうと決めた。イメージは大好きな奈良県春日大社の森、鹿が暮らす神聖な森を描くことにした。

完成は想像以上に時間がかかった。壁はアクリル絵具をすぐに吸ってしまい、筆ムラもできるので発色を良くするため3回塗り重ねた。作業は乾かしてから塗り重ねていくので、制作予定日数は当初の予定の3倍もかかってしまった。だけど着彩での気づきや学びもたくさんあったので、これからに制作に役立てていきたいと話す。

JUNICHIは最後の入念なチェックをするとバランスを見ながら原画にはなかった線を少し書き足して、エレベーターの扉前に描いた苔玉の横に「Deer's Forest 2019 Junichi」とサインを入れた。2019年12月26日午前11時半、今年最後の作品が完成した。壁画作品は同ビル9Fの会議室にも描いており、2020年1月に完成予定だ。

おおきに商店本社ビル所在地

大阪府大阪市中央区瓦町4丁目4−番7号 おおきに御堂筋瓦町ビル

おおきにコーヒーの車が目印

JUNICHIの壁画「Deer's Forest」がある10Fへはエレベーターで直行できる

屋上ガーデンは平日11:30より3:30まで誰でも気軽に休憩に立ち寄れます。

春がきたら1階にある、おおきにコーヒースタンドでドリンクでも買って

ガーデンの椅子でのんびり午後を過ごしたい。

壁画観覧は自由。

"JUNICHI drew a forest in end of 2019"

Forest "Deer's Forest" of the new art was completed in Osaka. JUNICHI described the summer forest where a deer lived in and an autumn forest in the entrance which spread out to an ember in the store headquarters building 10F opening garden.

The family of many deer lives in the summer fresh and young green beautiful forest and invites you with a pretty face when the door of the elevator opens. When I advanced to the entrance of the garden, the right with the window and looked back, autumn colored leaves bathed in sunlight and the buck of the head was dignified and stood.

Why did JUNICHI draw "Deer's Forest" in this place?"

It is early summer, 2018 that I was asked when I want President Uematsu of the representative of store to describe a picture in this space to an ember. Then I started the design of the fresco by adjusting a schedule. The space that went down the elevator with the garden that anyone visited the store headquarters building roof to an ember, and could take a break, and continued to the garden was tasteless with the hue such as the brick gloomy a little before. But the sky was large when I appeared in the roof garden and was comfortable. I decided the cheerful forest where the creature which therefore could drop in at the play in parent and child in Osaka with a few green parks lived in to describe it. I imaged the holy forest where a deer lived in in the forest.

The wall sucked in acrylic paints immediately on December 26 and as there was the brush irregularity, I painted with color development three times to take good care and repeated it. As I painted after drying it and repeated it, I was going to produce it, and the work has suffered from original 3 times in the days. But I told from this as I wore it, and there was a lot of learning when I wanted to make use for production.

I added the line which there was not in writing a little and put a signature "Deer's Forest 2019 Junichi" beside the moss ball which I described in front of the door of the elevator while seeing balance. The last work was completed in 2019.

"Deer's Forest" is on the 10th floor.

anyone can visit at the garden, 11:30 to 15:30 in weekdays.

The fresco viewing is free.